Jokaiselle osallistujalle lähetetään etukäteen (viimeistään viikko ennen tapahtumaa) sähköpostilla tiedot roolihahmosta. Hahmot tietävät kukin eri asioita tapahtuneesta rikoksesta ja muista pelaajista.

Osallistujat eivät saa paljastaa omia roolihahmojaan tai näiden tietämiä asioita muille pelaajille ennen peli-iltaa. Osa hauskuutta on se, kun paljastuu kuka kukin on. Asuihin ja rooleihin on monesti paneuduttu ihailtavalla hillittömyydellä. Parhaat asut löytyvät komeron perukoilta ja kirpputoreilta.  Juonimostakin saa tarvittaessa pientä naamioitumisapua. Mikään ei estä osallistumasta verkkareissa, mutta asu auttaa tarinaan sukeltamisessa.

Murhamysteeri antaa luvan leikkiä. Uskalla heittäytyä. Ole roolihahmosi. Kysy kysymykset, joita hän kysyisi. Ole juuri niin hupsu tai juonikas kuin hänkin olisi.

Otathan huomioon, että:

Juonimolla on yksinoikeus tarinoihinsa. Niitä tai niiden osia ei saa käyttää tai levittää ilman Juonimon lupaa.

Murhamysteerit ovat varsin turvallisia - ketään ei ole vielä oikeasti murhattu - joten Juonimo ei näe tarpeelliseksi vakuuttaa asiakkaitaan tapahtumien ajaksi. Jos suunnittelet kompastumista illan aikana, oma vakuutus on hyvä olla olemassa.